Om Hylle-Ting Keramik i Aalborg

VIgtig INFO-til-kunder-fra-Hylle ang. LUKNING I NØRRE TRANDERS

LINK: https://hylle-ting.dk/wp-content/uploads/2022/10/INFO-til-kunder-fra-Hylle1.pdf


Den 18. nov. 2020 åbnede jeg min lille hyggelige Special-Butik med EGET håndlavet keramik.

Virksomheden er 100% privatejet – og kursusdelen har intet med de almindelige gense aftenskoler at gøre. Jeg modtager ingen form for kommunale tilskud. Vi er FÅ deltagere på hvert hold, og dette vil selvfølgelig afspejles i priserne hos Hylle-Ting Keramik. Jeg gør, og vil gøre mit bedste for at kunne udbyde et professionelt koncept af kurser, workshops og events. I et rolige og hyggelige omgivelser – hvor jeg i øvrigt vægter højt… – at jeg, underviser, skal være nærværende, rolig og lyttende…

Jeg afholder KERAMIK KURSER, EVENTS, ARRANGEMENTER / OPLEVELSER som fx POLTERABEND – FAMILIEHYGGE – KOLLEGAHYGGE – FØDSELSDAG.

Jeg har en enkelt drejeskive som udlejes på timebasis i værkstedet – dog uden undervisning.

Julehygge 2020 i udstillingen

Jeg har fyldt min butik i Aalborg med hyggelig atmosfære, charme og historie – min meget personlige keramik af eget design, har fundet deres helt specielle og anderledes plads, på en blanding af gamle hylder, reoler, jernnet i loftet, et sortmalet gevir, store stolper der har været brugt som “arbejdsredskab” på Aalborg havn og gamle borde fundet og købt hist og pist – nogle er blevet iført en klat sort maling og sat sammen med rå træ-plader på væggene… gammelt, nyt og råt der møder hinanden.

Jeg arbejder kun med stentøjsler – dette materiale er meget stærkt, og der findes ler fra det fineste hvide til det groveste sorte… Alt bliver hånd-bygget og modeleret op fra fx små stykker ler eller plade-teknik der er udrullet ler.


Mit design er for det meste lidt råt, groft, tungt og robust.

MIN SIGNATUR KERAMIK, ER HELT TILFÆLDIGT (i tæt kontakt med Barnaby i tv) BLEVET TIL NOGLE RET SKØNNE, UNIKKE OG ANDERLEDES ELEFANTER – bygget op i små forskellige stykker rest- ler.

Og der findes kun en’ af hver ELEFANT !

De har numre og har fået deres helt personlige navn. De leveres i trækasse.

Der er KUN EN’ af hver.

Jeg designer store rå skåle, fede anderledes tapasfade, Sushi-skåle, One of a kind Krus, kander, unikke vaser, skæve fade til den lækre forret, store knapper til den lækre hjemmestrikkede trøje og farvestrålende perler – diverse figurer og skulpturer, samt lidt “skævt” og små-erotisk kunst.. (Kunst til Kunstforeningen eller den helt specielle jubilæumsgave – som ikke bare skal glemmes…) – så kom gerne til Aalborg og find noget helt unikt keramik / stentøj til den helt specielle person.

Jeg arbejder rigtig meget med jordfarver, mørkebrune med et strejf af guld/bronze effekt. Skønne grønne og blå farver der bare skal ses… Men du kan da også finde lidt gult, orange eller lyserød keramik i butikken…. Til højtiderne designer jeg hvert år lidt nyt og anderledes.
Mit arbejde med keramikken er meget lystbetonet – og ikke tit jeg har planlagt hvad der skal komme ud af min klump ler. Jeg sætter en ære i at det er mit eget design, som jeg kan stå inde for – og ikke laver keramik som du kan finde i de store interiør-kæder – jeg vil noget “anderledes” og føle glæde, og føle “mig selv” når jeg designer og producerer min keramik.

Desuden laver jeg bestillingsopgaver, forhør gerne, og vi tager en snak om mulighederne.

HT – Helle Trølund – Hylle Ting – Hylleberg

Min keramik brænder jeg i egen ovn i mit værksted i Aalborg.
Først designet, formet og opbygget, derefter tørret i ca. 2 uger.
Forglødning ved 980 grader (35 timer)
Glasering (jeg maler alle mine glasurer på med pensel i 3 lag)
Glasurbrænding ved 1250 grader (35 timer)
– En klump fugtig grå ler er blevet bearbejdet og tryllet til et stykke stærkt og farverigt stentøj – en omstændig, bekostelig og længere proces.. Men det er det hele vær !

KERAMIK KURSER, diverse Arrangementer OG VÆRKSTED i AALBORG:
Samtidig med, at jeg har åbnet min skønne butik, fik jeg mulighed for at flytte mit keramik-værksted med til Aalborg. Der er plads til 14 personer – men jeg sætter HYGGELIG atmosfære, afslapning, go stemning og af-stressning øverst på min dagsorden – så når jeg afholder mine små mini-kurser, er det med max 6 personer af gangen (Dette gør også, at jeg ikke kan lave en pris som de store Dag- og aftenskoler med kommunalt tilskud) – men hos mig får du kvalitet, nærhed, ro og personlighed – og gør samtidig alt jeg kan, for at passe på din fine keramik i den videre proces og få den til et glædeligt og tilfredsstillende resultat som du kan være stolt af og er brugbar.
Det ikke nødvendigt at booke og betale for en hel sæson af gangen… (og evt. ende med kursus-gange du alligevel ikke kan deltage i).
Du kan booke få dage inden du vil deltage (Vær obs på at der selvfølgelig kan være fuldt booket).

Børn fra minimum 8 år gamle er meget velkommen sammen med voksen – husk at melde til det rigtige kursus for “børn&voksen”

ÅBENT VÆRKSTED (WORKSHOP):
Det er også muligt at LEJE TIMER i mit værksted i Aalborg. Dette kan man KUN som ØVET BRUGER – dette betyder, at du ALLEREDE HAR ARBEJDET EN DEL med stentøj i forvejen, er selvhjulpen i værkstedet og er minimum 18 år.
Du vil første gang få en grundig intro i værkstedet, leret og glasuren.
Jeg vil altid selv være til stede når der er Åbent Værksted, men arbejder selv eller er i butikken.

Håber du har fået lyst til at kigge ind i min lille kreative butik i Aalborg… eller måske kribler det allerede i fingrene, for at prøve at arbejde og lege med leret selv… Du er i hvert fald meget velkommen.

PARKERING:
Kursister/workshop-brugere har gratis parkering ved butikken
Korttidsparkering foran butikken (max 2 pladser hører til Hylle-Ting) eller
Overfor ved fortov.

Venligst
Helle Trølund Hylleberg

Indehaver af:
Butik Hylle-Ting Keramik
Hylle-Ting Webshop
Hylle-Ting kurser & Events
Al keramik er håndlavet på eget værksted af “Helle Trølund Keramik”