Mig og Stentøj..

For ikke så længe siden havde jeg ingen ide om hvordan man lavede stentøj, og hvad det egentlig var… det var vel noget ler der blev brændt og blev til en eller anden ting… – Men det er nu en rigtig svær, lang og dyr proces at fremstille stentøj – og rigtig meget kan gå galt.

Jeg havde jo ikke prøvet sådan noget før, men stod midt i en længere sygemelding med en god og grundig depression, og ville helst lukke hele verden ude, – og gjorde da også mit bedste.

Men et lyst øjeblik gjorde, at jeg meldte mig til et 3 timers kursus hos en keramiker. Jeg blev nødt til, (at prøve) at gøre et eller andet godt for mig selv…

Og halløj da, LERET viste sig lige arkuret, at kunne gøre DET et eller andet for mig… den kunne give mig ro… en ro hvor det kun var mine hænder og leret… hovedet fik ro og tankerne blev væk. Tre timer forsvandt bare lige.. – Den allerbedste antidepressiv medicin… og jeg var SOLGT til leret.

Claus (min mand) mærkede hvad leret gjorde for mig, og det var egentlig hans skyld, at jeg pludselig havde 10 kg  tung, lækker, grå, våd, blød, klistret, duftende, fast, masse… hjemme på vores sofabord med en gammel voksdug under… og så begyndte hænderne bare igen, og timer forsvandt… og pludselig stod der diverse grå dimser foran mig… 

Nu er jeg efter LANG tids sygemelding, medicin, en fyring, mere sygemelding, resurseforløbsydelse ,  medicinsk forskningsprojekt for depression (som forøvrigt er rigtig godt) osv…. kommet der til, at jeg har VALGT at sige farvel til min fleksjobbevilling, sociale ydelser, systemer og møder (møder hvor man bare skal møde op, fordi man skal)… og som bare giver grå hår… SÅ DET ER SLUT MED ALT DET – OG JEG VIL KUN GØRE HVAD JEG HAR LYST TIL – og se hvor det bærer mig hen.

Jeg modellerer forøvrigt alle mine ting, da jeg ikke har fingre og hænder (gigt) der kan klare det hårde arbejde ved en drejeskive. Og modellering kan jeg sidde med i sofaen samtidig med, at der kører en go film på tv, og Claus helt sikkert laver te til mig.

Men nu ved jeg da LIDT om stentøj og glasurer og brændinger (vejen er stadig lang) – men prøver mig bare frem… og ind imellem kommer der da nogle ok ting ud af mine hænder. Og så kommer jeg SELVFØLGELIG stadig ved “Ditte” som er min super søde og dygtig keramiker-læreinde, og hun har bare lært mig ALT !

Tak til min kære mand for at tro på mig og give mig muligheden.

Hvad er stentøj – se gerne følgende link::

http://denstoredanske.dk/It,_teknik_og_naturvidenskab/Kemi/Keramisk_industri-_Glas,_m%C3%B8rtel,_gips_mv./stent%C3%B8j

https://da.wikipedia.org/wiki/Stent%C3%B8j

Siden er stadig under opbygning, og vil blive opdateret hurtigst muligt…